MOBILITAT

Banyeres implanta la zona blava a la plaça Major

L'Ajuntament habilita tres places per a afavorir l'aparcament en rotació

martes, 12 de abril de 2016
Nova zona blava a Banyeres.
Nova zona blava a Banyeres.

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola, a través de la Regidoria de Seguretat i Trànsit, ha habilitat tres noves places de zona blava a la plaça Major per a donar més servei d'estacionament al centre històric perquè els veïns puguen accedir als establiments comercials o a fer gestions administratives. Donada la limitació física de l'espai disponible a la plaça i la dificultat de conciliar tots els usos, el Govern ha decidit aquesta actuació "per a garantir la rotació d'estacionaments a fi de fer possible la distribució equitativa entre tots els usuaris i evitar que es produïsquen situacions de caos circulatori".

Les places d'aparcament es poden utilitzar en dies laborables, de nou del matí a dues de la vesprada i de cinc a huit de la vesprada. L'horari els dissabtes serà de nou a dues. L'ús de les places està limitat a vint-i-cinc minuts i no estarà permés estacionar en aquests tres aparcaments fora d'aquests dies i horaris.

Aquesta intervenció s'emmarca dins del Pla de Mobilitat de Banyeres de Mariola que està aplicant-se en diferents etapes. El mes de desembre de 2015, la Policia Municipal va fer una primera campanya d'avisos als vehicles que estacionen en doble fila de manera inadequada a la plaça Major per a informar-los de l'incompliment del Reglament General de Circulació. Tot i això, el Govern municipal va considerar convenient prorrogar quatre mesos més el període sense aplicar sancions, fins que s'habilitara la zona blava que ara entra en servei.

En una segona fase es va posar a disposició dels veïns de Banyeres el nou aparcament municipal de la Malena per a facilitar l'estacionament i accés a la zona històrica del poble amb cinquanta-quatre places gratuïtes per a turismes, cinc per a motocicletes i una per a discapacitats.

El Pla de Mobilitat comptarà amb futures millores. Aquest període de canvis està encaminat a millorar els desplaçaments de les persones de Banyeres de Mariola. En aquesta tercera fase d'habilitació de nous estacionaments amb limitació horària, l'Ajuntament i la Policia Local agraeixen la col·laboració ciutadana d'aquelles persones que ja han començat a fer un ús correcte dels estacionaments.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content